Vanaf maandag 2 september moeten bezoekers van het strandje bij Kornwerderzand rekening houden met hinder. In verband met de bouw van Windpark Fryslân wordt het grasveld en de berm langs de parallelweg afgesloten. Parkeren bij het strandje is daarom tot eind november niet mogelijk. Hieronder beantwoorden we vijf vragen over de werkzaamheden.

Vanaf wanneer kan ik mijn auto niet meer parkeren bij het strand?

Je kunt vanaf maandag 2 september tot eind november niet bij het strand parkeren.

Waar moet ik dan mijn auto parkeren?

Je auto parkeren in de nabije omgeving van het strand is niet mogelijk. We raden je aan om een andere locatie te zoeken om te kiten. Voor kitesurflocaties kijk je bijvoorbeeld op www.kitesurfvereniging.nl of www.kitemobile.nl. Voor surflocaties in Nederland kijk je op www.surfspots.nl

Waarom kan ik mijn auto niet meer parkeren bij het strand?

De bouw van Windpark Fryslân zorgt ervoor dat een gedeelte van het grasveld en de berm langs de parallelweg – vanwege de veiligheid – moet worden afgesloten. Je kunt daarom niet meer parkeren bij het strand. Op de weg parkeren of op een andere plek in de berm is niet toegestaan. Dit parkeerverbod wordt, ook tijdens de werkzaamheden, gehandhaafd door de gemeente.

Welke werkzaamheden worden er gedaan in de omgeving van het strand?

In de omgeving van het strand bij Kornwerderzand wordt een stroomkabel aangelegd. Deze kabel brengt de stroom die het Windpark straks opwekt, van het IJsselmeer naar het vaste land. Om de kabel aan te leggen, moet er in de omgeving van het strandje boringen gedaan worden.

Bij wie kan ik terecht voor meer informatie?

Als je meer wilt weten kun je een e-mail sturen naar info@windparkfryslan.nl. Je krijgt dan, binnen 24 uur, antwoord op je vraag.