Ongeveer 130 omwonenden en ondernemers kwamen donderdag 27 juni af op de informatiemarkt over Windpark Fryslân. In Makkum, in het strandhotel Vigilante, kregen de bezoekers antwoord op al hun vragen over het windpark. Hoe komt het park er precies uit te zien? Wat is de planning van de werkzaamheden? En hoe werkt het Omgevingsfonds?

Het consortium Zuiderzeewind, dat bestaat uit aannemer Van Oord en Siemens Gamesa Renewable Energy, is inmiddels gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van Windpark Fryslân. In hun stand informeerden ze tijdens de informatiemarkt belangstellenden onder andere over de planning en de hinder die de werkzaamheden opleveren.

Fan Fryslân, foar Fryslân
Daarnaast was ook het Omgevingsfonds aanwezig om de bezoekers te vertellen over de mogelijkheden van het fonds. Het Omgevingsfonds steunt projecten vanuit de steden en dorpen langs de IJsselmeerkust. Het gaat om projecten op het gebied van wonen, recreatie en toerisme, duurzame energie en natuur en milieu. Het Omgevingsfonds wordt ondergebracht in een stichting, met een onafhankelijk bestuur en een adviesraad waarin lokale en regionale organisaties vertegenwoordigd zijn. Het Omgevingsfonds is daarmee een fonds ‘van én voor de regio’.

Download hier de presentatie die tijdens de informatiemarkt vertoond werd.

Kon u niet aanwezig zijn bij de informatiemarkt, maar heeft u toch een vraag? Dan kunt u deze stellen via het contactformulier op onze contactpagina. We zullen uw vraag dan zo snel mogelijk beantwoorden.