Project organisatie

h1_grijs
projectorganisatie voor de website

Projectorganisatie

Windpark Fryslân Holding B.V.

Aandeelhouders van Windpark Fryslân Holding B.V. zijn de initiatiefnemers, verenigd in Windpark Fryslân Beheer B.V. (85%) en de Provincie Fryslân (15%) via Fryslân Hurdewyn B.V.

Windpark Fryslân Holding B.V. bezit 100% van aandelen van Windpark Fryslân B.V. en vormt tevens het bestuur van Windpark Fryslân B.V. Eelco de Boer (CEO) en Jasper Vet (CFO) zijn de bestuurders van Windpark Fryslân Holding B.V. Zij zijn tevens verantwoordelijk voor de aansturing van Windpark Fryslân B.V.

De Raad van Commissarissen van Windpark Fryslân Holding B.V. bestaat uit 2 commissarissen voorgedragen door Windpark Fryslân Beheer B.V. en 2 commissarissen benoemd door Fryslân Hurdewyn B.V. en wordt voorgezeten door een  onafhankelijke voorzitter.

 Projectmanagement van Windpark Fryslân B.V. door door Ventolines

Windpark Fryslân B.V. heeft het project management gedurende de ontwikkeling, de bouw en daarna het beheer uitbesteed aan Ventolines B.V., allround dienstverlener in de duurzame energiemarkt.

Het betreffende Project Management Team van Ventolines wordt geleid door Anne de Groot (project directeur), Joris Hol (EPC directeur) en Henk Jan Braggaar (financieel directeur).

Bouw en onderhoud

Windpark Fryslân wordt gebouwd door Zuiderzeewind, een consortium van Van Oord en Siemens Gamesa Renewable Energy. Het consortium werkt waar mogelijk samen met lokale  Friese partners. Na oplevering is Siemens verantwoordelijk voor het onderhoud van het windpark gedurende 16 jaar.

Van Oord is een Nederlands familiebedrijf met 150 jaar ervaring als internationale waterbouwer. De focus ligt op baggeren, olie- en gasinfrastructuur en offshore wind. Het hoofdkantoor staat in Rotterdam. Van Oord telt bijna 5.000 medewerkers, die in 2018 wereldwijd aan 190 projecten werkten in 46 landen.

Siemens Gamesa is een wereldleider in de windenergie-industrie, met een sterke aanwezigheid in alle facetten van de windindustrie: offshore , onshore en services. Siemens Gamesa vervaardigt, installeert en onderhoudt windturbines en is  betrokken bij meer dan 90 GW geïnstalleerd vermogen wereldwijd. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Spanje en is genoteerd aan de Spaanse beurs.

Afnemer Eneco

Energieleverancier Eneco, die energie levert aan twee miljoen particuliere klanten en 40.000 grootzakelijke afnemers, neemt over een periode van 15 jaar alle duurzame stroom af van Windpark Fryslân. In hun contract hebben Eneco en Windpark Fryslân afgesproken dat ook grote verbruikers van energie in de provincie Friesland de mogelijkheid krijgen duurzame stroom van het windpark te kopen.

 

ico_grijs