Project organisatie

h1_grijs
projectorganisatie voor de website

Projectorganisatie

Windpark Fryslân Holding B.V.

Windpark Fryslân Holding B.V. bezit 100% van de aandelen van Windpark Fryslân B.V. De  aandeelhouders van de holding zijn de initiatiefnemers van het windpark en de provincie Fryslân(15%). Het bestuur van Windpark Fryslân Holding B.V. wordt gevormd door CEO Eelco de Boer en CFO Jasper Vet.

Windpark Fryslân B.V. wordt geleid door Projectdirecteur Anne de Groot, samen met Finance director Henk Jan Braggaar en EPC director Joris Hol.

 Projectmanagement en beheer door Ventolines

Het complete projectmanagement tijdens de bouw en het beheer van het Windpark Fryslân is uitbesteed aan Ventolines, allround dienstverlener in de duurzame energiemarkt. Ventolines levert diensten voor met name wind-, zon- en opslagprojecten in alle stadia: ontwikkeling, contractering, financiering, bouw en beheer.

Bouw en onderhoud

Windpark Fryslân wordt gebouwd door Zuiderzeewind, een consortium van Van Oord en Siemens Gamesa Renewable Energy. Het consortium werkt waar mogelijk samen met lokale  Friese partners. Na oplevering is Siemens verantwoordelijk voor het onderhoud van het windpark gedurende 16 jaar.

Van Oord is een Nederlands familiebedrijf met 150 jaar ervaring als internationale waterbouwer. De focus ligt op baggeren, olie- en gasinfrastructuur en offshore wind. Het hoofdkantoor staat in Rotterdam. Van Oord telt bijna 5.000 medewerkers, die in 2018 wereldwijd aan 190 projecten werkten in 46 landen.

Siemens Gamesa is een wereldleider in de windenergie-industrie, met een sterke aanwezigheid in alle facetten van de windindustrie: offshore , onshore en services. Siemens Gamesa vervaardigt, installeert en onderhoudt windturbines en is  betrokken bij meer dan 90 GW geïnstalleerd vermogen wereldwijd. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Spanje en is genoteerd aan de Spaanse beurs.

Afnemer Eneco

Energieleverancier Eneco, die energie levert aan twee miljoen particuliere klanten en 40.000 grootzakelijke afnemers, neemt over een periode van 15 jaar alle duurzame stroom af van Windpark Fryslân. In hun contract hebben Eneco en Windpark Fryslân afgesproken dat ook grote verbruikers van energie in de provincie Friesland de mogelijkheid krijgen duurzame stroom van het windpark te kopen.

 

ico_grijs