Op de Afsluitdijk bij Kornwerderzand staat een opvallend gebouw: het Afsluitdijk Wadden Center. Het bezoekerscentrum is het middelpunt van alle werkzaamheden op de Afsluitdijk.  Ineke Beeksma is bedrijfsleider van het bijzondere centrum, waar – naast de interactieve expositieruimte –  ook een restaurant en een lounge voor feesten en  bijeenkomsten te vinden is.

Ineke: ‘In onze expositieruimte nemen we de bezoekers mee in de geschiedenis van het hele gebied. Daarnaast kun je de werkzaamheden aan  en op de dijk op de voet volgen. Elk project heeft zijn eigen expositieruimte. Zo kom je bijvoorbeeld meer te weten over het werk dat nodig is om de dijk te versterken, krijg je informatie over de vismigratierivier en over Windpark Fryslân. Lees het volledige interview door op de afbeelding hieronder te klikken.

In verband met het coronavirus is het Afsluitdijk Wadden Center op dit moment gesloten. Zodra de deuren weer openen, is een gedeelte van de expositieruimte ingericht voor Windpark Fryslân. Bezoekers kunnen dan, door middel van Augmented Reality, de windturbines van Windpark Fryslân zien en meer leren over windenergie.